Zoek & boek

Alle informatie voor een perfecte glamping vakantie

Je hoort steeds vaker mensen praten over glampings. Een glamping is eigenlijk een samenvoeging van de woorden glamorous en camping. Het wordt gezien als een luxe stijl van kamperen, dit geldt niet alleen voor de camping zelf maar ook voor de accommodaties die te vinden zijn op de camping. Kijk voor Meer informatie over glampings op deze site. 

Wat is een glamping nou eigenlijk?

Een glamping is voorzien van alle luxe die je gewend bent van je eigen huis en misschien nog wel meer. Zo is er vaak een wc en badkamer te vinden in je glamping. Ook is er een keukenblok te vinden in de glamping. Wel sta je, zoals je gewend bent van een camping, midden in de natuur. Je hoeft je tent gelukkig niet zelf op te zetten. De glampings zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Hierbij verbleven de rijke ontdekkingsreizigers soms wel maanden met hun familie in luxe safaritenten. Zo werd de luxe en comfort van thuis niet gemist. 

Wat is er te vinden op een glamping?

Doordat er op een glamping veel ruimte en privacy te vinden is wordt een glamping onderscheiden van een camping. Het is dan net genoeg ruimte zodat niet de camping sfeer wordt verpest. Vaak zijn er op glampings prachtige faciliteiten te vinden zoals een verwarmd zwembad, goede restaurants, supermarkten, sportfaciliteiten en soms is er zelfs een animatieprogramma voor de kinderen te vinden. Alles wat je moet weten of glamping is te vinden op de site hieronder.

Een glamping wordt sinds de corona crisis steeds populairder

Vanwege de corona crisis is het verblijven op een glamping alleen maar populairder geworden. Mensen zijn meer op zoek naar de rust van de natuur en de luxe van een hotel. Veel mensen zouden misschien eerder op vakantie gaan in een all inclusive hotel en kiezen er nu voor om naar een glamping te gaan. Bovendien is een glamping ook erg leuk wanneer je kinderen hebt. Er zijn vaak verschillende speeltuinen te vinden en soms zelfs een animatieprogramma. Bij een animatieprogramma zijn er verschillende keren per dag activiteiten waaraan de kinderen mee kunnen doen.

Duurzaam op vakantie met een glamping

Een glamping is ook nog eens een duurzame manier om vakantie te vieren. Doordat de ‘huisjes’ kleiner zijn wordt er minder materiaal gebruikt. Ook worden de ‘huisjes’ vaak van duurzame materialen gemaakt. Je ervaart bij een glamping minder ruimte maar nog steeds even veel luxe en dan ook nog eens op een duurzame manier.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Camping of glamping

Camping of glamping: Kies voor jouw perfecte zomerervaring

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is om te...

Kamperen bij de boer op een minicamping?

Kamperen bij de boer is op verschillende soorten campings mogelijk. U kunt kamperen op een boerencamping, boerderijcamping...

De minicamping: wat is een mini camping?

Een minicamping is eigenlijk niets anders dan een klein stuk terrein met als bestemming het kamperen...

Een moment geduld. We zoeken de geschikte mini campings voor je…