Zoek & boek

Kamperen bij de boer op een minicamping?

Kamperen bij de boer is op verschillende soorten campings mogelijk. U kunt kamperen op een boerencamping, boerderijcamping maar ook de minicamping is een mogelijkheid. In Nederland, maar ook daarbuiten zijn de campings toch de meest voorkomende soorten. In de landen om Nederland heen, België, Luxemburg en Duitsland maakt het hele gebeuren ook steeds meer een opmars. Zo komt het steeds vaker voor dat bijvoorbeeld in Duitsland ook minicampings worden opgezet bij verschillende boeren of afgelegen terreinen. Kamperen bij de boer wordt zo steeds populairder. Dit is in Nederland mede te danken aan het programma “Boer zoekt Vrouw” maar ook de economisch onzekere tijden spelen een factor in het succes van het op deze manier vieren van een vakantie.

Kamperen bij de boer op een boerencamping of boerderijcamping is steeds vertrouwder

Het wordt met de dag vertrouwder en bekender dat het kamperen op een boerencamping of boerderijcamping steeds aangenamer wordt. Niet alleen willen er nogal wat mensen ontsnappen aan de dagelijkse sleur van het leven, de drukte van het werk en de omgeving maar met name wil men gewoon uit kunnen rusten. En hoe kan een mens nou beter uitrusten dan op een afgelegen terrein te staan met een caravan of vouwwagen zonder dat je de dagelijkse bemoeienissen van de buitenwereld verneemt. Een boerencamping leent zich er nou eenmaal uitstekend voor om je heerlijk terug te trekken en uit te rusten.

Boerencamping, boerderijcamping of toch een minicamping?

Waar laat u de keuze op vallen als u wilt kamperen bij de boer? Een boerencamping, een boerderijcamping of toch een van de minicampings? Misschien is het dan handig eerst te weten wat nu ten degen het verschil is tussen de drie. Voor alledrie geldt in principe de zelfde definitie echter zit het hem in het aantal plaatsen, en de exacte voorzieningen. Als de camping niet meer dan 15 plaatsen heeft is het in principe een boerencamping of boerderijcamping. Tussen de 15 en de 25 plaatsen maakt het een minicamping. Alle drie de soorten dienen gelegen te zijn op een stuk grond dat als bestemmingsdoel buitengebied heeft, agrarisch cultuurgebied of woondoeleinden. Deze grond mag zich niet in een wijk bevinden en dient verder afgelegen te zijn en de grond dient te horen bij een boer of een burger.

Afhankelijk van deze factoren wordt een camping een minicamping of boerencamping, tezamen met het aanbod aan voorzieningen maar tegenwoordig is het al zo dat een boer met een camping al snel kiest voor een boerderijcamping of boerencamping. Net zo als dat iemand die een camping met maar 10 plaatsen al snel geneigd is te kiezen voor minicamping in verband met het geringe aantal plaatsen, terwijl dit dus eigenlijk onjuist is.

Kamperen bij de boer door andere media nog belangrijker

Het hele fenomeen wordt steeds belangrijker doordat er onder andere televisie programma’s aan het boerenleven worden besteed. Programma’s zoals “Boer zoekt Vrouw” dragen een groot deel bij aan de populariteit van het hele kamperen op een boeren erf. . Steeds meer mensen gaan zich afvragen hoe het is om als een boer te leven, of wat er op een boerderij allemaal gebeurd. Mede om deze reden zoeken de mensen steeds vaker op gegevens als boerencamping, minicamping en boerderijcamping. Dat is ook de reden dat wij met deze website een gids voor iedereen willen aanbieden die wil kamperen bij de boer of op een kleine camping

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Camping of glamping

Camping of glamping: Kies voor jouw perfecte zomerervaring

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is om te...

De minicamping: wat is een mini camping?

Een minicamping is eigenlijk niets anders dan een klein stuk terrein met als bestemming het kamperen...

Alle informatie voor een perfecte glamping vakantie

Je hoort steeds vaker mensen praten over glampings. Een glamping is eigenlijk een samenvoeging van de...

Een moment geduld. We zoeken de geschikte mini campings voor je…