minicampings noord-holland cover

Minicamping 3 Akers

Camping 3 akers in de Wouden is een landelijke en knusse camping met 29 plaatsen, waarvan 20 vaste staanplaatsen, en een pipowagen. Het is gelegen op een eiland in het Almaardermeer en is alleen bereikbaar per veerpont. De Woude is, zoals bij een eiland behoort, omringd door water en alleen bereikbaar via de pont. Waterliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Via de ‘Stierop’ vaar je zo het Alkmaarder- en Uitgeestermeer op. Of wilt u liever fietsen, vogels bestuderen, of een bezoek brengen aan Alkmaar, Amsterdam of de Zaanse schans? Het is allemaal mogelijk tijdens uw verblijf op camping 3 akers in de Woude.

Cultuur

Historische gebouwen, molens en andere monumenten zijn stille getuigen van de rijke historie van Noord-Holland. Als u door Graft & De Rijp loopt en de fraai gerestaureerde huizen uit de zeventiende eeuw ziet, begrijpt u waarom Jan Adriaanszn. Leeghwater dit ‘het beste dorp van Holland’ noemde.

Er zijn nog plekken in Noord-Holland waar u het gevoel hebt dat u alleen op de wereld bent, waar u kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Waar kunt u meer ontspannen en genieten dan op het waterrijke gebied van Noord-Holland of in de vele recreatiegebieden? Terug naar de rust zonder al het luxe op te hoeven geven is nu dus mogelijk!

Het beschermde natuurgebied ‘De Eilandspolder’ heeft een opppervlak van 1950 ha en bestaat voor een kwart uit water. Het is uniek gelegen tussen de historische dorpen Graft-De Rijp, Noordeinde, Grootschermer, Schermerhorn en Driehuizen en alleen toegankelijk via het water.

Voor fietsliefhebbers is er de aantrekkelijke pontjesroute rondom het Alkmaarder- en Uitgeestermeer waarin vijf pontjes zijn opgenomen. Onderweg ziet u dat hoogteverschillen tussen water en land duidelijk maken hoe belangrijk dijken, molens en gemalen zijn.

Zo kan iedereen zijn ei kwijt tijdens zijn/haar ontspannen vakantie op minicamping 3 akers in de Woude.

Contactgegevens:

Naam: Yvonne Kok
Adres: Stierop 5
Postcode: 1489 NG
Plaats: De Woude
Telefoonnummer: 075 – 64 11 816
E-mailadres: info@3akers.nl

Wilt u meer informatie over camping 3 akers in de Woude?
Bekijk dan ook de website van deze minicamping in Noord Holland

<< terug naar het overzicht van de provincie