minicampings groningen cover

Minicamping A-hoeve in Luddeweer

Minicamping A-Hoeve in Luddeweer, een kleine camping in Groningen met grote mogelijkheden, waar u terecht kunt voor rust, ontspanning, ruimte en genot van de natuur. Kom tot jezelf in deze inspirerende omgeving!. De camping is gelegen op het erf van een boerderij die dateert uit 1873 die in de jaren 30 van de vorige eeuw gerestaureerd en aangepast is met een nieuw huis aan de voorgevel. De camping is aan de achterzijde van de boerderij gesitueerd en de plaatsen worden uitstekend onderhouden.

Faciliteiten

De camping heeft ruime plaatsen die alleen voorzien zijn van elektra. De ruime plaatsen zijn aan de achterzijde en rechterzijde van de boerderij gelegen wat u genoeg ruimte geeft om te kunnen genieten van weidse vergezichten. De sanitaire voorzieningen van deze kleine camping in Groningen zijn uitstekend. Er zijn 4 douches, 5 wastafels, 5 wc’s, 1 urinoir en een baby verschoon plaats. De wastafels en douches zijn voorzien van warm water dat opgewekt wordt door middel van een combiketel. Aan de buitenzijde is daarnaast ook nog een spoelgelegenheid met warm water.

Speciaal voor de kinderen zijn er diverse speeltoestellen aanwezig om ze uren vermaak te bieden. Zo is er een trampoline, een grote boomhut, skelter, zand, tennistafel en meer. Naast deze voorzieningen is de camping volledig milieu bewust. De elektriciteit wordt grotendeels duurzaam opgewekt middels 166 photovoltaïsche zonnepanelen en een geruisloze energyball. Het afvalwater wordt gezuiverd door een helofytenfilter van 200 m² met gele Lisdodde en riet. Het gezuiverde water wordt hergebruikt voor doorspoelen van de toiletten. Door hier te kamperen bent u dus ook bewust aan het kiezen.

Omgeving

Luddeweer ligt op slechts 15 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Dit biedt u direct vele mogelijkheden om cultureel bezig te gaan met uitstapjes naar musea en ook kunt u sjoppen in de binnenstad. Andere plaatsen in de buurt zijn Lageland, Overschild, Schaaphok, Schildwolde en Woltersum. De omgeving zit vol met kleine boerenweggetjes en prachtige natuur waar u zich gemakkelijk vele uren mee kunt vermaken. In Woltersum staat een authentieke houtzaag-, koren- en pelmolen, die zaterdags door vrijwilligers gerund wordt; zij zagen op bestelling. In Schildwolde staat een 14de- Zeeuwse juffertoren.

Houdt u meer van zeilen of een dagje genieten aan het strand bezoek dan het Schildmeer (op ± 6 km). Voor visliefhebbers zijn er diverse waterwegen als het Eemskanaal, het Slochterdiep, de Borgsloot en het Afwateringskanaal. Een bezoek aan Slochteren is zeker aan te raden met a) de Fraeylemaborg met op haar landgoed het Slochterbos, b) de Geertsemaheerd en c) vele andere historische panden. De stad Groningen biedt diverse mogelijkheden als winkelen, beklimmen van de Martinitoren, bezoeken van de der Aa- k erk , schouwburg, Oosterpoorttheater, diverse musea zoals Groninger museum en Noordelijk Scheepvaartmuseum, sportcentrum Kardinge en vele andere bezienswaardigheden. Ook Appingedam verleidt u door haar monumenten in de prachtige en gezellige binnenstad. Haar hangende keukens zijn zeer beroemd.

Contactgegevens
 
Naam:Minicamping A-Hoeve
Adres:Luddeweersterweg 8
Postcode:9624 PB
Plaats:Luddeweer
Telefoonnummer:050 30 25 142 of 06 40 25 7333
E-mail:info@a-hoeve.nl