minicampings italie cover

Minicamping Outdoor en Fietsverhuur Agricamp Picobello

Minicamping – Outdoor en Fietsverhuur Agricamp Picobello, een kleine camping in Italië, waar u past echt tot rust kunt komen.Agricamp Picobello is niet zomaar een locatie om uw vakantie door te brengen. Denkend vanuit een totaalconcept trachten zij het onze gasten op verschillende wijzen naar de zin te maken. Dit op een manier waarop wij onze specifieke doelgroep weten te bereiken. Die doelgroep bestaat uit vakantiegangers die rust en ruimte willen of kunnen combineren met actief bezig zijn in een natuurlijke omgeving. Hiervoor staan onze gasten meerdere accommodatiemogelijkheden ter beschikking. Zo zijn er een vijftiental zeer ruime tentplaatsen op onze kleine camping c.q. minicamping, hebben we twee compleet ingerichte tenten te huur, staat er een gezellig ingerichte “pipowagen” en zijn er twee comfortabele bed en breakfast kamers.

De natuurbeleving en het aanbod aan sportiviteit wordt voor een groot deel verzorgd door Picobello Trekking+; onze kleine outdooronderneming. Rob is erkend buitensportinstructeur en heeft een zeer ruime ervaring als het gaat om de bergsport. Graag nemen wij u mee tijdens bergexcursies zowel overdag als ´s nachts of beklimt u, onder professionele begeleiding, de rotsen van het klimgebied Rosara. Nieuw in 2012 is onze eigen klimwand; geschikt voor beginners en voor mensen met ervaring. Voor diegene die de pedalen graag rond laat gaan is er een uitgebreid aantal MTB´s te huur alsmede twee hybride fietsen.

Wij bevinden ons aan het einde van een doodlopende en goed toegankelijke verharde weg op 7 ha. eigen terrein omringd door fruit- en olijfgaarden, zonnebloemvelden en landbouwgronden. Ontdek wat uw vakantie bijzonder kan maken en kom naar het zuiden van Le Marche; de streek waar Agricamp Picobello als eerste op eigen wijze een prachtige vakantiebestemming heeft weten in te richten.

Faciliteiten

Minicamping Agricamp Picobello beschikt over vijftien tentplaatsen en twee huurtentaccommodaties. U kampeert heerlijk op het gras en kunt maximaal 1 bijzettentje per plek plaatsen. De camping is alleen geschikt voor tenten en is dan ook niet toegankelijk voor campers, caravans en vouwwagens. De tentplaatsen zijn 100-150m2 of groter. Daarnaast is het volledige kampeerterrein autovrij. Er is een parkeerruimte vlakbij op het eigen terrein. Tevens kunt u voor de eerste en de laatste nacht kunt u tegen een geringe vergoeding gebruik maken van 1 of meerdere “opgooitentjes”.

De camping beschikt over de volgende voorzieningen:
* Buitendouche met koud water
* Spetterbadje voor de kleintjes
* Twee schommels
* Hangmattenhuis
* Tafeltennistafel
* Verhuur van mountainbikes en hybridefietsen
* Permanente klimwand op eigen terrein
* Er is geen stroomaansluiting; wel staan onze gasten 3 grote koelkasten ter beschikking en zijn er stopcontacten om div. apparaten op te laden
* Invriezen van koelelementen mogelijk
* Verblijfsruimte met minibar, leeshoek, kleine bibliotheek en informatiehoek
* Broodjesservice (panini en croissants)
* Grote gemeenschappelijke barbeque
* WiFi internet service point

Het sanitair is als volgt ingedeeld:
* Het sanitairgebouw is zeer ruim, schoon en helder verlicht
* De dames- en herenafdeling zijn van elkaar gescheiden
* Per afdeling zijn er 3 ruime douches, 4 wastafels en 4 toiletten
* De douches leveren warm water
* Per afdeling zijn er stopcontacten met 220 Volt stroom
* Wij beschikken over een toiletvoorziening voor minder validen
* In de “keuken” van het sanitairgebouw bevinden zich 3 afwasmeubels met koud- en warmwaterkranen + twee meubels met koudwaterkranen en een wringer

* Huurtenten:
* We beschikken over een zeer ruime gezinstent en een kleine twee-persoons tent
* De gezinstent is geschikt voor maximaal 4 personen
* voor beide tenten geldt dat er een bijzettentje naast kan worden geplaatst

Omgeving

Minicamping “Agricamp Picobello” bevindt zich in een omgeving welke zich uitstekend leent voor sportieve aktiviteiten zoals het maken van bergwandelingen of fietstochten. De nabij gelegen dorpjes en steden zijn stuk voor stuk de moeite van het bekijken waard; cultuur in overvloed!  Met de Adriatische Zee op slechts een half uurtje rijden komt ook de liefhebber van een dagje strand aan zijn of haar trekken.

Nationaal Park
Het nabij gelegen Nationaal Park “Monti Sibillini” is een bergwereld van ongekende schoonheid. Nog niet ontdekt door het massatoerisme biedt dit Park de gelegenheid om te genieten van ruimte, rust en ongereptheid. Voor de minder geoefende of ervaren wandelaars is er de mogelijkheid deel te nemen aan begeleide bergtochten. Rob is een zeer ervaren “bergman” en leidt u graag door het gebied. Dit doet hij al vanaf 2003 en kent inmiddels de mooiste plekjes van het Park. Midden in het park bevindt zich de “Piano Grande”; een hoogvlakte waarop in het voorjaar ontelbare klaprozen bloeien. Dit is het centrum voor de liefhebbers van parapente of deltavliegen terwijl ook vanaf hier de hoogste top van  het gebied, de bijna 2500 meter hoge Monte Vettore, beklommen kan worden. Maar ook in de direkte omgeving van onze minicamping zijn prachtige wandelingen te maken. Graag doen wij u ter plekke enkele suggesties.

Steden en dorpen
Zoals al eerder gezegd; cultuur in overvloed! Op een steenworp afstand bevinden zich de archeologische opgravingen van Monte Rinaldo. Prachtige dorpjes als Ortezzano, Petritoli, Montalto en Offida liggen zo dichtbij dat u ze gewoon niet mag overslaan. De gerestaureerde centra doen herinneren aan lang vervlogen tijden en de tijd lijkt er stil te hebben gestaan. Op zo’n 35 kilometer afstand ligt Ascoli Piceno, de belangrijkste stad in het zuiden van Le Marche. Het schitterende “Piazza del Popolo” wordt omschreven als één van de mooiste provinciale pleinen in heel Italië. Aan de ene kant van het plein staat het “Palazzo del Popolo”, een prachtig gebouw uit de 13e eeuw terwijl de andere zijde van het plein gedomineerd wordt door de gotische kerk van “San Francesco”; een bouwwerk wat zowel van binnen als van buiten de moeite van het bezichtigen waard is. Op de eerste zondag van Augustus vindt er een jaarlijks spektakel plaats wat vergelijkbaar is met de Palio van Siena.
Zee

Het kustplaatsje Pedaso is binnen een half uur te bereiken. Het beschikt over een strand waarop u een heerlijke dag kan doorbrengen. De mogelijkheid bestaat een strandstoel met parasol te huren. Lunchen kunt u in één van de restaurantjes. Direct achter het strand is de boulevard omzoomd met bloeiende oleander. Hier kunt u genieten van schaduwrijke plekjes of een ijsje eten in een echte Italiaanse “gelateria”.

Contactgegevens
 
Naam:Erna Prins en Rob de Weerd
Adres:Contrada Cortaglie 2-24
Postcode:63853 Montelparo (FM)
Plaats:Le Marche (Italië)
Telefoonnummer:+39 0734789012 of +39 3382456590 (GSM)
E-mail:info@agricamppicobello.com

Wilt u meer informatie over de kleine camping in Italië?
Bekijk dan zeker ook de website van minicamping Agricamp Picobello