minicampings frankrijk cover

Minicamping Château La Perche in Buxières sous Montaigut

Minicamping Château La Perche in Buxières sous Montaigut is een kleine camping in Frankrijk midden in de Auvergne. De camping ligt achter het voormalige koetshuis van Château la Perche, een landgoed uit 1870 met Nederlandse eigenaren. Wij hebben een paar ruime camping plaatsen ingericht met modern sanitair. Het kampeerterrein is gelegen op het zuiden en vroeger was dit de grote moestuin van het kasteel. Het is een sfeervol hoekje dat geschikt is voor tenten, vouwwagens of een kleine caravan of camperbusje. Op de camping lopen onze kippen los en wij hebben diverse boerderij dieren, waaronder een varken, pony’s, schapen en konijnen.

Faciliteiten

Op de camping zijn verschillende picknick tafels neergezet. De plaatsen zijn ruim en ongeveer 100 m2 groot. In het midden van het terrein staat een toiletgebouw met 2 toiletten, 2 douches en een keukenblok met koelkast en diepvriezer voor algemeen gebruik.

De camping bied plaats aan ongeveer 7 tenten. De camping is geopend vanaf half juni tot half september en is angesloten bij de SVR en stichting Eceat.

Omgeving

De Auvergne staat bekend om zijn uitgedoofde vulkanen, stilte, beekjes en rivieren, pittoreske dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Wist u dat de ‘Chaines des Puys’ (de vulkaanketen rond Clermont Ferrand) is genomineerd voor de werelderfgoedlijstvan Unesco voor 2014?  Een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Contactgegevens
 
Naam:Minicamping La Perche
Adres:La Perche
Postcode:63700
Plaats:Buxières sous Montaigut (Frankrijk)
Telefoonnummer:T: +33 (0) 473520835
T: +33 (0) 687898404
F: +33 (0) 428102825
E-mail:contact@chateaulaperche.com

Wilt u meer informatie over deze kleine camping in Frankrijk?
Bekijk dan zeker ook de website van Minicamping La Perche.