minicampings gelderland cover

Minicamping de Kwekerij in Otterlo

Minicamping de Kwekerij in Otterlo, een kleine camping in Gelderland, waar u kunt genieten van ongerepte natuur en prachtige culturele bezienswaardigheden in de nabije omgeving. De minicamping maakt deel uit van onze kleinschalige kwekerij, waar het hele jaar door bollen, knollen en wortelstokken worden gekweekt en veredeld. Er is een assortiment vaste planten, vnl. bos- en schaduwplanten en planten die goed op droge zandgronden gehouden kunnen worden. Ze kweken op kleine schaal snijbloemen, zoals in het voorjaar eerst narcissen en tulpen, gevolgd door alliums, dahlia’s en zonnebloemen. Jaarrond verkopen we aan huis bollen op de pot. Dat begint ’s winters al met amaryllis, in het vroege voorjaar sneeuwklokjes, crocus, sneeuwroem, chionodoxa. Later in het jaar gevolgd door de specialiteit: Rhodoxis (sterretjes). In het seizoen staan ze ook op enkele tuinmarkten in binnen- en buitenland. De kwekerij heeft een fleurige en kleurige moestuin.

In 2013 hebben ze achter hun kwekerij een terrein van 2500 m2 goed doorlatende zandgrond geëgaliseerd en ingezaaid met gras. Op dit terrein hebben ze 14 plaatsen van elk 125m2 gemaakt voor caravans, tenten of campers. Iedere plaats is voorzien van een eurostekker van 6 Ampère (bij de prijs inbegrepen) of een 10 Ampère stekker met een aparte meter. Rondom het terrein staan bomen en struiken en er ligt een snoeihoutwal, die ze in de zomer laten begroeien met bloeiende klimplanten en sierkalebassen. Het terrein heeft een eigen oprit met aan weerszijden acht flinke koningslinden. Auto’s worden geparkeerd op een veldje naast de camping.
Zo proberen ze zoveel mogelijk rust te scheppen in een vriendelijke en natuurlijke omgeving.

Faciliteiten

De sanitaire voorzieningen bestaan uit een damesunit en een herenunit. De damesunit is voorzien van een douche, een toilet en twee wastafels met koud- en warm water. In de herenunit is tevens een urinoir. Beide units kunnen worden verwarmd. Tussen de units is een wasgelegenheid gemaakt met twee grote spoelbakken en werkbladen. Ook hier is koud en warm water. De units staan onder een overkapping, die bestaat uit een wandelkap waarover groen schermdoek is geplaatst. Hier is altijd een aangenaam klimaat met beschutting tegen felle zon, regen en inkijk. Er is een voorziening voor het legen van het chemische toilet. Er is een internetvoorziening met inlogcode aanwezig. Op mooie zomeravonden kan er een vuurtje gestookt worden in een mobiele houtkachel of op een vuurschaal.

Omgeving

De minicamping ligt aan een zandweg net buiten het dorp Otterlo. Fiets- en wandelroutes (waaronder een klompenpad) zijn vlakbij. Een paar honderd meter vanaf de camping liggen uitgebreide bos- en natuurgebieden met o.a. zandverstuivingen. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt op 2 kilometer afstand met daarbinnen het wereldberoemde Kröller Müller Museum.

In de driehoek Otterlo-Ede-Arnhem liggen ook grote natuurgebieden als de Ginkelse Heide, Planken Wambuis en Oud Reemst. Hier kan men uren wandelen, fietsen en genieten van de flora en fauna.

Contactgegevens
 
Naam:Minicamping de Kwekerij
Jaap Duijs en Betsy Rap
Adres:Haarweg 2
Postcode:6731 SE
Plaats:Otterlo
Telefoonnummer:0651837091
E-mail:jgduijs@xs4all.nl

Bent u op zoek naar meer informatie over deze gezellig en natuurlijke camping?
Bezoek dan zeker ook de website van minicamping de Kwekerij in Otterlo.