minicampings noord-brabant cover

Minicamping de Ossewei in Achtmaal

Minicamping de Ossewei in Achtmaal, een in 2014 gestarte camping in Noord-Brabant waar ook u nu kunt komen om te genieten van echte rust en het platteland. Via een doodlopende weg van 500 meter vind u de camping midden tussen de landerijen twee bij twee kilometer van de Belgische grens.
Er zijn geen vaste caravans aanwezig. Het is mogelijk om een toercaravan met voortent te huren.
De camping is geopend van 1 april tot 31 oktober.Trefwoorden zijn; rust, basic, natuur en gezelligheid

Faciliteiten

De camping is voorzien van nieuw sanitair bestaande uit drie douches, drie toiletten, één urinoir van twee meter, een wastafel in een cabine en aparte minder valide ruimte met toilet en douche. Deze ruimte kan ook gebruikt worden voor baby verzorging. Het geheel is voorzien van vloerverwarming zodat in de koudere tijden u geen koude voeten krijgt. Aangrenzend aan het sanitair is een gezellige recreatieruimte van 100 m2 + een gedeeltelijk overdekt terras. Voor de campinggasten kan hier een klein hapje en een drankje geserveerd worden. Natuurlijk zijn er een tiental Belgische speciaalbieren op voorraad. Streekproducten zoals, gedroogde worst, honing, aardbeien en natuurlijk het Zundertse trappist “Zundert”.

Op  de camping zijn vele dieren zoals; paarden,schapen, honden, kippen, konijnen, varkens en parkieten. Voor de kleintjes onder ons is het mogelijk om onder begeleiding op een shetlandpony te rijden. Het is mogelijk om tijdens het verblijf een “leen”konijn te verzorgen bij de tent of caravan.

Omgeving

De Ossewei ligt zeer landelijk. Prima uitgangsbasis voor wandelen en fietsen. Op een steenworp afstand vind u de Oude Buisse hei met daarop het landgoed Wallsteijn.  Henriette Roland Horst, welbekend dichteres uit de jaren 20 had hier haar buitenverblijf. Haar gedichten zijn via een wandelroute te vinden. Naast de Oude Buisse hei  is een uitgestrekt natuurgebied genaamd de Reten. Hier grazen de zogenaamde heide koeien. Uitgezet in december 2011. Toen waren er nog een twintigtal op de wereld.  Gaan we de ander kant op dat vinden we de Maatjes, een veengebied wat een deel in België en een deel in Nederland ligt. Ook hier zij wandel en fietspaden aangelegd. In onze omgeving ligt de nadruk op “oud” landschap.

Op zeven kilometer afstand ligt het grensdorp Zundert waar de winkels zondags open zijn.  Zeer  bekend van het dahlia corso in het eerste weekend van September.  Vincent  van Gogh is hier geboren en opgegroeid. In zijn geboortehuis is een museum ingericht. Verder is er nog een oorlogsmuseum en het Lambretta scootermuseum. En niet te vergeten het vogelrevalidatiecentrum. Zo’n tien kilometer verderop ligt het Belgische dorp Essen. Daar kunt u uw auto gratis parkeren en voor een klein bedrag met de trein naar Antwerpen.

Contactgegevens
 
Naam:Familie Kouwenhoven
Adres:Nieuwmoerseweg 18a
Postcode:4885 KK
Plaats:Achtmaal
Telefoonnummer:Tel: 076 – 5323781
E-mail:campingdeossewei@gmail.com

Volg de camping ook op facebook: www.facebook.com/DeOssewei

Wilt u meer informatie over deze plattelandscamping in Noord-Brabant?
Bezoek dan ook de website van minicamping de Ossewei in Achtmaal.