minicampings friesland cover

Minicamping de Zilveren Maan in Zwaagwesteinde

Minicamping de Zilveren Maan in Zwaagwesteinde, een kleine camping in Friesland waar u kunt genieten van prachtige natuur en heerlijke bossen met ruime plaatsen en veel natuur overal om u heen. Deze camping ligt in de Friese wouden en aan de rand van de ecologische hoofdstructuur van Friesland. Het nabijgelegen dorp ligt aan de spoorlijn Leeuwarden – Groningen. Van het station af is het een wandeling van 1,5 km naar de camping. Dit maakt kamperen op deze camping tot een aangenaam goeie mogelijkheid gezien de vele mogelijkheden in de directe omgeving van minicamping de Zilveren Maan in Zwaagwesteinde.

Faciliteiten

De camping beschikt over uitstekende goed onderhouden plaatsen en zeer nette sanitaire voorzieningen.Er is een heren gedeelte met 2 wc’s, 2 urinoirs en 2 douches en een wastafel met 3 wasbakken. Het damesgedeelte heeft 3 wc’s, 2 douches en ook 3 wasbakken zodat iedereen hier terecht kan. Verder is er een apart buiten deel aanwezig om het eten klaar te maken of af te wasssen. In de wasruimte is een wasmachine aanwezig waarmee u voor 3 euro een was kunt draaien. Alle plaatsen zijn voorzien van 4 ampere stroom aansluitingen.

Direct naast de camping is uitstekend viswater te vinden waar u niet alleen snoek en karper kunt vangen maar ook vele andere soorten vis zijn in grote aantallen hier aanwezig. Zorg er dus voor dat u uw vispas bij u heeft en natuurlijk uw visgerei.

Omgeving

De noord-oost hoek van Friesland is rijk aan natuur en verscheidenheid in landschappen. Van het open veld op de klei, met zijn wijde verten, boven Dokkum tot de met boomwallen omzoomde weilanden van de Friese wouden. Rondom de camping ligt het natuurgebied de Valomsterleien die worden gekenmerkt door vele rietvelden en schrale weilanden. Zwaagwesteinde ligt nog net binnen het gebied de Friese wouden. De camping ligt aan de rand van de ecologische hoofdstructuur in Friesland met unieke stukken natuur. Enkele van deze natuurgebieden zijn, de Houtwiel, de Sippenfennen en het Ottema-Wiersma reservaat.

Contactgegevens
 
Naam:Fam. Boksma
Adres:Boppewei 2
Postcode:9271 VH
Plaats:Zwaagwesteinde
Telefoonnummer:0511 – 44 29 57 of 06 13 43 01 77
E-mail:zilverenmaan@hetnet.nl

Wilt u meer informatie over deze kleine camping in Friesland?
Bekijk dan zeker ook de website van minicamping de Zilveren Maan in Zwaagwesteinde