minicampings friesland cover

Minicamping It Dreamlân in Kollumerpomp

Knus en kindvriendelijk natuurkampeerterrein

It Dreamlân is een klein, gezellig natuurkampeerterrein midden in het weidse Friese land. Adembenemende wolkenluchten en groene weilanden rondom, en toch een knus karakter door de vele knotwilgen, populieren en iepen. It Dreamlân is een gezinscamping en toegankelijk voor kleine en grote tenten, caravans en campers. De plaatsen zijn ruim en door groene ‘eilanden’ op het terrein is er veel privacy. De camping heeft 15 plaatsen waarvan 12 met elektra en er is gratis draadloos internet (wifi) beschikbaar op de camping. Er zijn geen vaste plaatsen. In de knusse, overdekte kachelplaats met lekkere kussens, kunnen gasten nagenieten van de dag bij een warm vuurtje.

Faciliteiten

Voor de kleintjes is er een grote zandbak midden op het veld. Ze kunnen hun energie lekker kwijt in de kleine speeltuin met een huisje, een glijbaan, twee schommels, een trampoline en een wip-klavertjevier. Om de ouders de kans te geven eens lekker een boek te lezen of van het uitzicht te genieten is gedacht aan kindveiligheid. Al het water (sloten) is afgeschermd met Engels hekwerk. De ingang van de camping is afgesloten met een groot landhek zodat iedereen zeker kan weten dat de kleintjes veilig op het terrein blijven. Auto’s zijn alleen even toegestaan bij opzetten en afbreken, daarna staan ze op de parkeerplaats.

Het moderne sanitairgebouw heeft drie toiletten, twee douches, een familiedouche met babybad en aankleedkussen, drie wastafels en aan de buitenkant enkele afwasplekken. Aan de achterkant van het toiletgebouw is een speciale stortbak voor het lozen van de inhoud van chemisch toilet. Dit is echter alleen toegestaan met biologisch afbreekbare middelen. Aan het einde van de camping ligt een natuurweide aan een brede sloot. Deze plek heeft een prachtig uitzicht naar alle kanten en is een leuke stek om te vissen. Bij het steigertje ligt een 3-persoons Canadese kano en roeibootje klaar voor de gasten om heerlijk mee te peddelen over de Dwarsried.

It Dreamlân is een erkend natuurkampeerterrein en aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen (SNK). Kamperen op een Natuurkampeerterrein is kamperen in zijn puurste vorm. De SNK controleert en bewaakt de kwaliteit van de Natuurkampeerterreinen. Natuurkampeerterreinen zijn alleen toegankelijk voor houders van de Natuurkampeerkaart. Mocht u de kaart van dit jaar, met het bijbehorende Groene Boekje met alle natuurkampeerterreinen, nog niet hebben dan kunt u deze bij aankomst aanschaffen bij de receptie voor € 14,95. De kaart is het hele jaar te gebruiken op alle 132 natuurkampeerterreinen in Nederland.

Omgeving

Doorkruis Friesland op de fiets. Trek je wandelschoenen aan en spot bijzondere vogels in Nationaal Park Lauwersmeer. Pak een terrasje in historisch Dokkum. Zet je wekker en ga voor een onvergetelijke wadloopervaring. Of lees eindelijk die stapel boeken in het gras voor je tent…

Contactgegevens
 
Naam:Minke Schouten en Robert de Wit
Adres:Groeneweg 5
Postcode:9293 MC
Plaats:Kollumerpomp
Telefoonnummer:0511 – 40 88 86 of 06 – 13 638 298
E-mail:info@itdreamlan.nl

Wilt u meer informatie over deze minicamping in Friesland?
Bekijk dan zeker ook de website van minicamping it Dreamlân in Kollumerpomp en reserveer direct