minicampings friesland cover

Minicamping It Heidestekje in Twijzelerheide

Minicamping It Heidestekje in Twijzelerheide, een kleine camping in Friesland, waar u voor rust, ontspanning en natuur terecht kan. Vakantie vieren en tot rust komen op boerencamping “It Heidestekje” van Herman en Dorien de Vries. De camping is gelegen aan de rand van Twijzelerheide en is omgeven door het prachtige Coulissenlandschap in de Noordelijke Friese Wouden. In deze groene omgeving van ruimte en rust kunt u zich ontspannen en volop genieten van de natuur. De rustieke camping  in een mooie omgeving in de driehoek Dokkum, Leeuwarden, Drachten is bij uitstek een goede uitvalsbasis om geweldige uitstapjes te maken.

De (SVR)minicamping is gevestigd op een voormalig klein weideveebedrijf, met geiten, kippen een pony en paarden. De camping heeft 15 ruime kampeer plekken en 6 camper plaatsen. Kamperen bij de boer is voor kinderen een uitgelezen plek om het platteland en hun flora en fauna te ontdekken. Kortom, het is volop genieten van het buitenleven op Boerencamping It Heidestekje en gezellig ouderwets kamperen.

Faciliteiten

De camping heeft 15 ruime kampeerplaatsen allen voorzien van electra aansluiting van 10 Amp. De kampeerplaatsen zijn allen zo’n 100 m2 en afgescheiden door met elzenboompjes.Er is een douche/toiletgebouw met 2 douches en 2 toiletten en 1 urinoir, de toiletruimte is rolstoelvriendelijk en voorzien van hulpmiddelen voor mindervaliden. Ook is er een wasmachine en droger aanwezig.

Sport-  en Speelgelegenheid
Voor kinderen zijn er diverse sport- en speelmogelijkheden in de schuur staat oa. een ballenbak. Op het achterste deel van de camping is een speelveld waar de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken, zo is er een fietsbaan en staan er verschillende speeltoestellen.

Paardenstalling / huisdieren
Ook is het mogelijk om uw paard mee te nemen, er is volop gelegenheid uw paard te stallen, zowel binnen als buiten. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd en dienen buiten het terrein te worden uitgelaten.

Voorzieningen
In het dorp Twijzelerheide is nog een ambachtelijke warme bakker, waar dagelijks vers brood te verkrijgen is,  tevens vindt u hier ook een TNT postagentschap. In het winkelcentrum zijn een pizzeria, kledingzaak, kapper, nagelstudio en cafetaria. De geldautomaat is ook te vinden in het dorp.

In het naburige dorp De Westereen (Zwaagwesteinde) zijn supermarkten voor de dagelijkse boodschappen, daarnaast zijn er nog tal van andere winkels en gelenheden in het gezellige winkelcentrum. Ook is er een vis&snack restaurant en een chinees restaurant. Houdt van varen dan is er in de omgeving gelegenheid tot het huren van boten. Twijzelerheide ligt nabij de vaarroute Bergumermeer-Lauwersmeer.

Omgeving

Rondom Twijzelerheide vindt u pingo ruïnes, dit zijn overblijfselen uit de ijstijd. Fietsen en wandelen kan op de mooi aangelegde paden, ze voeren u door unieke natuurgebieden.

Verder
*Het grote natuurgebied De Houtwiel, nabij Veenwouden.
*Op een afstand van 8 kilometer ligt het monumentale brinkdorp Veenklooster.
*Op een afstand van 4 km is het klompenmusem Scherjon met klompenmakerij.
*Het prachtige Lauwersmeergebied.
*De botanische tuin in Buitenpost.
Gezellig winkelen kunt u b.v:
BURGUM; 8 km
DOKKUM; 15 km

Contactgegevens
 
Naam:Familie de Vries
Adres:Hiltsjemuoiswâlden 23
Postcode:9287 NH
Plaats:Twijzelerheide
Telefoonnummer:0511-445611 / 06-12770391
E-mail:hermandorien23@hetnet.nl

Wilt u meer informatie omtrent deze boerencamping in Friesland?
Bekijk dan zeker ook de website van minicamping It Heidestekje in Twijzelerheide.