minicampings slowakije cover

Minicamping Jana in Liptovská Kokavá

Minicamping Jana is een kleine camping in Liptovská Kokavá (Slowakije) waar u pas echt kunt genieten van alles wat Slowakije te bieden heeft. Naast uitstekende faciliteiten op de camping zijn er ook voldoende mogelijkheden in de omgeving. Zo kunt u genieten van natuur en cultuur vanaf 1 centrale plaats. De rustige camping met 12 plaatsen voor caravans, campers en tenten ligt achter het huis van de zeer gastvrije Jana Jurcová. Jana spreekt Duits en verstaat wat Nederlands. Vanaf de camping hebt u vrij uitzicht over de landerijen, enerzijds omsloten door de Lage Tatra, anderzijds door de Westelijke en Hoge Tatra.

Faciliteiten

Er zijn verschillende faciliteiten op de camping aanwezig. De 12 beschikbare plaatsen zijn geschikt voor campers, caravans en tenten. Er is een keuken met zithoek voor gezamenlijk gebruik. Daar staan de koelkast met vriesvak en een magnetron. Uitgebreide informatie over de omgeving en suggesties voor toeristische routes en Nederlandse leesboeken aanwezig. Schoon sanitair met warme douches. Kampvuurplaats. De camping is veilig omheind en er zijn zandbakjes en klauter-, klim en glijtoestellen aanwezig voor de kleinsten; voor de iets grotere kinderen is er sport- en spelmateriaal aanwezig.

Verder zijn er nog een aantal andere faciliteiten aanwezig:
– Bos
– Campers welkom
– Manege op 2 km
– Openbaar vervoer op 100 m.
– Slechtweeraccomodatie.
– Speelgelegenheid
– Viswater op 1 km
– WiFi
– Centrifuge
– Wasservice
– Vuurplaats
– Houtverkoop
– Legen chemische toiletten

Omgeving

Bus op 100 meter en supermarkt op 500 meter. In het dorp 2 cafés met terras. Restaurants op 10 autominuten. Niet ver achter de camping stroomt de rivier de Belá, waarin gevist en geraft kan worden. Op 1½ km ligt het openluchtmuseum Pribylina. De camping is de perfecte uitvalsbasis voor bergtochten in de Tatra. Voor een vlakkere wandeling is de hoogvlakte, waar de camping op ligt, ideaal. Het dorp is een kruispunt van diverse fietsroutes. De regio Liptov staat bekend om zijn thermaalbronnen (sommige gratis) en (ijs)grotten. Vele zijn, net als diverse culturele bezienswaardigheden, binnen ongeveer een half uur bereikbaar. Ook het Liptovmeer, waar u kunt zwemmen en diverse watersporten beoefenen, bereik je in 30 minuten. Aquapark Tatralandia met glijbanen, zwembaden en wellnessfaciliteiten is een belevenis voor jong en oud. In de omgeving kun je veel extreme sporten beoefenen, zoals raften, wildwaterkanoën, paragliden, paintballen, zorbing, steile-wand-klimmen, speleologie enz., maar ook speciale golf voor de hele familie en voor de kleintjes zijn er veel speel- en pretparken binnen een half uur te bereiken.

Contactgegevens
 
Naam:Minicamping Jana
Adres:Nr. 226
Postcode:032 44
Plaats:Liptovská Kokavá (Slowakije)
Telefoonnummer:00-421-915 809 865
E-mail:jana.jurcova@centrum.sk
GPS:49.09165 19.81863

Contact in Nederland: Peter Verhoeven & Francien van der Have, tel.nr. 00-31 (0)30 266 00 82

Wilt u meer informatie over deze prachtige kleine camping in Slowakije?
Bekijk dan ook de website van Minicamping Jana in Liptovská Kokavá