minicampings drenthe cover

Minicamping LaWeDa in Schoonoord

Minicamping LaWeDa in Schoonoord, een kleine camping in Drenthe, waar u te gast bent aan de rand van een prachtig Drents dorp op een toeristische comfortabele minicamping. Rust, sfeer, comfortabel sanitair en veel natuur in de directe omgeving van deze camping maken ieder bezoek tot een succes. Of u nu rust en ruimte zoekt of juist een omgeving waar veel te beleven is in alle gevallen zit u goed bij de kleine camping in Drenthe, minicamping LaWeDa in Schoonoord.

Faciliteiten

Door de grootte, van de camping, behoudt Laweda het gemoedelijke knusse karakter. Alle plaatsen zijn  voorzien van electra.
Er is geen kantine of kampwinkel op de camping, maar het centrum van het dorp Schoonoord is ongeveer 300 meter verwijderd van de camping. Omdat de camping aan de wandelroute “Het Pieterpad” grenst, is dit de ideale overnachtingsplaats voor de z.g.n. Pieterpadlopers. Verder zijn er uitstekende voorzieningen te vinden op het terrein.

Omgeving

De vele bossen en heidevelden, in de directe omgeving, zijn prachting om in te fietsen of te wandelen. Ook mag een bezoek aan één van de 52 hunnebedden niet ontbreken. De Papeloze kerk, het enige volledig gerestaureerde hunnebed ligt op ± 2 km van de camping. Het openluchtmuseum “Ellert en Brammert” kan men zien hoe de mensen in Drenthe vroeger woonden en werkten. Er staan plaggenhutten en het hol van de twee reuzen Ellert en Brammert, bekend van de sage, is er nagebouwd. Ook een bezoek aan het Noorderdierenpark Emmen of het museumdorp Orvelte is de moeite waard.

Contactgegevens
 
Naam:Minicamping LaWeDa fam. de Lange
Adres:Slenerweg 31
Postcode:7848 AD
Plaats:Schoonoord
Telefoonnummer:0591-381605 of 06-51291307
E-mail:campingpost@laweda.nl

Wilt u meer informatie over deze gezellige en knusse camping in Drenthe?
Bezoek dan voor meer informatie zeker ook de website van minicamping LaWeDa