minicampings frankrijk cover

Minicamping Les Fayes in Gouttières

Minicamping Les Fayes in Gouttières, een kleine camping in Frankrijk, waar u kunt genieten van een rustige en ontspannen sfeer op een rustieke en groene mini camping ca. 800 km van Nederland. Gelegen in de ongerepte natuur van het Franse platteland: weilanden met Charolais-koeien, bossen, meren, heuvels en authentieke dorpjes. Uniek is het uitzicht vanaf Les Fayes op het Sancy-berggebied (toto 1886 m hoog, ruim 1 uur rijden) en de Puy-de-Dôme. Bijzonder voor de streek ‘Les Combrailles’  is de afwisseling in het landschap ‘behalve de zee is alles te vinden’ …

Thema is échte rust, dus geen animatie, geen zwembad en geen kinderen/gezinnen (zie ‘uitgangspunten’ op de website). Hierdoor wordt Les Fayes als een klein paradijsje ervaren tussen alle gezinscampings met animatie en zwem-/speelparadijzen. Men biedt ‘RUSTGARANTIE’. Honden zijn heel welkom én gratis. Rondom de camping lopen de witte Charolais koeien in de weilanden.

Faciliteiten

De minicamping biedt mogelijkheden tot kamperen (ca. 6 ruime plaatsen, electriciteit aanwezig) het huren van een caravan (een oldtimer op een romantische hoekplek met veel privicay), gîte (vakantiehuisje, max 4 volw., heel het jaar te huur!), mogelijkheid voor chambre d’Hôte (B&B) én heerlijk mee-eten met de table d’hôte (gezellig en met verse produkten). Broodservice: bezorgen van brood & croissants bij uw tent/caravan. Verse eitjes te koop van onze kippen. Mini-winkeltje (streekprodukten, ijsjes).

De plekken zijn heel ruim en hebben allen vrij uitzicht door de ligging aan de buitenzijde van het terrein. Honden zijn heel welkom, zie ook de speciale ‘hondenpagina’ op de website.

Het sanitair is uitstekend. Badkamer 1 (aparte toilet, badkamer met ruime douchecabine, wastafel en spiegel; gratis toiletpapier en handzeep. Badkamer 2 (ruime badkamer met toilet, wastafel en spiegel, inloopdouche, geschikt voor minder-validen), gratis toiletpapier en handzeep.

Daarnaast is er een afwasplaats aanwezig met gratis warm water. Er is ook een gemeenschappelijk ruimte waar zich een kampeerderskoelkast bevindt, gezellige tafel met stoelen, lenen van boeken is mogelijk, tevens tijdschriften, folders en routes voor wandel, fiets, motor of autotochten aanwezig. Er zijn spelletjes voor vermaak en er is een terras met parasol. Daarnaast is er over de gehele minicamping gratis te gebruiken draadloos internet aanwezig en zijn er bakken voor gescheiden afval verwerking. De eigenaren helpen u graag met het uitstippelen van routes, tips voor (rommel-)markten ed.

Omgeving

Les Fayes ligt in de Franse regio Auvergne. De Auvergne ligt middenin Frankrijk op het Centraal Massief. De Auvergne bestaat weer uit vier departementen: Allier, Cantal, Haute-Loire en de Puy-de-Dôme. De Puy-de-Dôme is bekend van een destijds belangrijke klim-etappe van de Tour de France en ligt ongeveer ten hoogte en ten westen van Lyon. Het is een dunbevolkt en ongerept gebied en is bekend om de vele bossen, rivieren, meren en het vulkaan- en berggebied.

De Auvergne, waarvan Clermont-Ferrand de hoofdstad is, is het prachtige groene hart van Frankrijk, waar veel Fransen zelf op vakantie gaan vanwege de prachtige ongerepte natuur. De Auvergne heeft altijd zijn ruige karakter behouden. Het is een streek met grote beschermde natuurgebieden, vulkanen, kraters, meren en soms erg diepe dalen (bijv. de kloof van de Sioule, 1 van de schoonste rivieren van Frankrijk) en een uitzonderlijke flora en fauna. Tussen de heuvels liggen vruchtbare vlakten en grazen de witte Charolais koeien. Auvergne is bij voorkeur een streek voor natuurliefhebbers, cultuur, kuren in de warmwaterbronnen en actieve vrijetijdsbeoefening.

Gouttières ligt middenin de streek Les Combrailles, een gebied met een zeer gevarieerd landschap met veel loof- en dennenbossen, kronkelende rivieren, beekjes en weggetjes met haarspeldbochten, pittoreske dorpjes met Romaanse kerkjes en karakteristieke boerderijen waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

Te doen? Zwemmen (meren, rivieren, watervallen, kuurbaden), wandelen, fietsen (mountainbike of racefiets), bergwandelen (in de zomer is de cabinelift in het berggebied open!), kano-varen (15 min. rijden), brocantes/rommelmarkten en markten bezoeken, steden (Clermont-Ferrand, Montlucon, Vichy en Riom), diverse sporten… en nog veel meer!

Contactgegevens
 
Naam:Erik en Rosalinda Jansen
Adres:Les Fayes
Postcode:63390
Plaats:Gouttières (Puy-de Dôme / Auvergne)
Telefoonnummer:0033 473 85 81 19
E-mail:campinglesfayes@orange.fr

Wilt u meer informatie over deze prachtige camping in Frankrijk?
Bekijk dan zeker ook de website van minicamping Les Fayes in Gouttières.