minicampings italie cover

Minicamping Rocca di Sotto in Roccafinadamo

Minicamping Rocca di Sotto in Roccafinadamo in de rgio Abruzzo,omlijst door de azuurblauwe Adriatische zee en met een prachtig uitzicht op de magische toppen van de Apennijnen, ligt een nog ongerept stukje Italië. In een lieflijk landschap met groene heuvels vol oude olijfbomen, wijnranken, smalle riviertjes en kleine kronkelweggetjes, die leiden naar oude dorpjes, leven de Italianen nog zoals ze dat 50 jaar geleden deden. Hier in de regio Abruzzen, de groenste regio van Italië in de provincie Pescara, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Volgens oude tradities en in alle rust worden hier de lekkerste wijnen gemaakt en de beste olijfolie geperst. Italië puur!

In het voorjaar van 2005 zijn we uit Nederland vertrokken. In de gemeente Penne hebben we onze droom gevonden: Rocca di Sotto. In het dorpje Roccafinadamo, aan de voet van het Nationale Park Gran Sasso in de vallei, staat aan het einde van de weg ons historische rustieke boerderij. Het oude steile pad, dat van boven naar de bergbeek beneden loopt, heet van oudsher Rocca di Sotto, wat letterlijk ‘rots van beneden’ betekent.

Faciliteiten

Bij minicamping Rocca di Sotto kunt u op het 10 hectare grote terrein met o.a. een grote olijfgaard tussen de eeuwenoude olijfbomen staan want deze camping is een kleine terrassencamping met 17 ruime tentplaatsen gecreëerd, voor maximaal 40 personen, om in alle rust midden in de natuur te kunnen kamperen. Daarnaast  kunnen wij u onze Bed & Breakfast aanbieden met twee knusse kamers, een ingerichte de Waard tent of een blokhut om u van deze mooie regio te laten genieten.

Omgeving

Bent u op zoek naar het pure Italië, naar een prachtige omgeving waar het toerisme nog in zijn kinderschoenen staat, naar natuur  rust en ruimte?Dan bent u bij Minicamping Rocca di Sotto zeker aan het juiste adres.

Contactgegevens
 
Naam:Willeke & Jan
Adres:Contrada Montanari 3
Postcode:65017
Plaats:Roccafinadamo (Penne Pescara) (Italië)
Telefoonnummer:0039085823463
E-mail:benb@roccadisotto.com

Wilt u meer informatie over deze prachtige kleine camping in het prachtige Italië?
Bekijk dan zeker ook de website van minicamping Rocca di Sotto in Roccafinadamo