minicampings frankrijk cover

Minicamping Rochemaux in Miremont

Minicamping Rochemaux in Miremont, kleine camping in Frankrijk sfeervol kamperen in de Auvergne! Een rustieke en centrale locatie in  “Les Pays des Combrailles”, Puy-de-Dôme. Paradijsje voor jong en oud: met een zwembad, kinderboerderij en jeu de boules baan. Hier is het motto is: genieten van de rust, ruimte en natuur. Beleef het mee op Rochemaux! Wij hebben 6 ruime plaatsen beschikbaar met elektra. Vrij uitzicht over de heuvels van de Auvergne. Tevens zijn er 2 ingerichte caravans te huur met voortent. Minicamping Rochemaux ligt midden in de natuur en toch slechts 4 km van Pontaumur.  Een gezellig Frans dorp met alle voorzieningen. Ook het schitterende meer ‘Lac des Besserves’ met veel watersport mogelijkheden ligt vlakbij.

Faciliteiten

Bij minicamping Rochemaux komt de bakker elke dag aan huis, zijn er verse eitjes te koop en bieden zij een maaltijdservice aan met verse producten oa. uit eigen moestuin.  De maaltijd kunt u bij de caravan of tent geserveerd krijgen of gezellig samen met de andere kampeerders en ons in de gezamenlijke ruimte.  In deze ruimte is de mogelijkheid voor Wifi/draadloos internet.
In de boerenschuur is een ruim badhuis waar douche en toilet ook toegankelijk zijn voor minder validen. Er is een aankleedkussen voor de allerkleinsten, afwasplaats, een koelkast en wasmachine.

Omgeving

De Auvergne, het groene hart van Frankrijk, is  zo’n prachtige bestemming. Steeds meer Nederlanders weten deze regio te vinden. Daarbij is het vaak een prettige tussenstop voor reizigers die koers zetten naar de Côte d’Azur. De hoofdstad van de Auvergne is Clermont-Ferrand. Een groot deel van het gebied van Auvergne wordt bedekt door het Centraal Massief, een oud vulkanisch gebergte.  Puy-de-Dôme maakt deel uit van de regio Auvergne. Het wordt begrensd door de departementen Allier,Loire,Haute-Loire,Cantal,Corrèze en de Creuse.

De berg Puy de Dome is een van de bekende obstakels die de renners in de Tour de France vroeger met regelmaat kregen te overwinnen…vanaf deze zomer gaat er een toeristisch treintje naar boven.

Als je bij ons op de camping verblijft wil je er altijd wel een keer heen, omdat ons terrein uitzicht biedt op deze bijzondere vulkaan.
 Midden tussen al die vulkanen vind je Vulcania, hét pret- en ontdekkingspark waar het avontuur van de aarde wordt verteld, een eerbetoon aan een veelbewogen, spectaculaire vulkaangeschiedenis. Voor iedereen, van jong tot oud, is dit park een belevenis en hét dagje uit. Of je nu je vakantie in de Auvergne doorbrengt of op doorreis bent…  

Contactgegevens
 
Naam:Antonie en Marianne Nieuwenhuijse
Adres:Rochemaux / Miremont 63380
Postcode: 
Plaats:Auvergne, Puy-de-Dôme Miremont
Telefoonnummer:0033-47369430
E-mail:Rochemaux@orange.fr

Wilt u nog meer informatie over deze camping in het prachtige Frankrijk?
Bekijk dan zeker ook de website van Minicamping Rochemaux in Miremont