minicampings tsjechie cover

Minicamping U Dvou Orechu in Strazov

Minicamping U Dvou Orechu in Strazov, een kleine camping in Tsjechië waar rust, ruimte en natuur pas echt hoog in het vaandel staan. De eigenaren Hans en Frida heten u graag van harte welkom op de camping. Dankzij deze camping kunt u Tsjechië pas echt op een leuke manier leren kennen. Ontdek nieuwe plekken, steden ver buiten de Nederlandse grens en kom echt tot rust in de prachtige omgeving.

Faciliteiten

De sfeervolle camping “Bij twee Notenbomen” is eigendom van de Fam. Neuteboom. Bij een voormalige boerderij, gelegen op een heuvel op een hoogte van 600 meter, biedt deze camping, ruime kampeerplaatsen op enkele bijna vlakke grasvelden, die verdeeld zijn over verschillende plateaus. De meeste plaatsen zijn in de zon. Het moderne en keurige sanitair bevindt zich in het hoofdgebouw, evenals de afwasruimte, een wasmachine en een bar, waar U ’s avonds iets kunt drinken.

Bij mooi weer kunt U op het terras of bij het kampvuur zitten. Verder is er uitgebreide informatie over diverse bezienswaardigheden en tips voor auto-, fiets-, en wandelroute’s in de omgeving. Ook kunt U gebruik maken van een gratis WIFI netwerk, met dekking op 90% van het terrein.

Omgeving

Omgeving
De camping biedt vanwege zijn unieke ligging een schitterend uitzicht op het heuvelachtige landschap van de Sumava en is een ideaal uitgangspunt voor wandelingen door diepe, wouden, rustige en romantische dalen, langs heldere beken en rivieren en  bloeiende bergweiden. Door de ligging aan het voormalige “IJzerengordijn” is de Flora en Fauna in deze streek zeer goed bewaard gebleven. U treft hier dan ook een grote verscheidenheid aan dier- en plantensoorten aan.

In Strazov, 3km van de camping, is een zwembad, een supermarkt, bank en postkantoor.

Toerisme
Strazov ligt aan de rand van het beschermede natuurgebied Sumava, wat sinds 1990 op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Naast wandelingen en fietstochten biedt de direkte omgeving van de camping ook veel uitstapjes voor cultuurliefhebbers. Zo is er bijv. Klenova (8km), waar U vanaf de camping op kijkt, een oude burcht ruine uit de 13 eeuw waar regelmatig concerten en tentoonstellingen worden gehouden. In Rabi 42km. staat de grootste burcht ruine van heel Bohemen. Ook de provinciestad Klatovy is een bezoek waard. Hier vindt U de Cerna Ves (de zwarte toren) die een geweldig uitzicht biedt over de Sumava.

Contactgegevens
 
Naam:Hans en Frida
Adres:Splz 13
Postcode:34024
Plaats:Strazov
Telefoonnummer:00420602394496
E-mail:info@camping-tsjechie.nl

Wilt u meer informatie over deze leuke camping in Tsjechië?
Bekijk dan zeker ook de website van minicamping U Dvou Orechu