minicampings noorwegen cover

Minicamping Vassel Gård in Herand

Minicamping Vassel Gård in Herand, een kleine camping in Noorwegen in de gemeente Jondal, provincie Hordaland, waar natuur, rust en een schitterend uitzicht standaard zijn maar waar ruige excursies u helemaal laten genieten van de prachtige natuur in deze streek. Dankzij de korte afstand van het fjord naar de gletsjer is deze plek uitermate geschikt voor outdoor activiteiten. U kunt uw dag beginnen op de gletsjer en afsluiten in een kajak in het Hardangerfjord en aan het eind van de dag genieten van de zonsondergang. Zowel Folgefonna Zomer Ski centrum als het Folgefonna Glacier team organiseert (zomer) activiteiten op en rond de gletsjer.

Faciliteiten

Vassel Gård beschikt over 3 luxe lodges, 5 camping lodges een luxe ingerichte Old lodge appartement, een appartement “Vasselina” en 16 campingplaatsen met een eigen stroomaansluiting. Voor onze campinggasten is er een ruimte beschikbaar waar TV kan worden gekeken, een houtkacheltje kan worden aangestoken en waar je in alle rust een boek kunt lezen of een spelletje doen of kanoën in het Hardangerfjord. Een groter contrast bestaat er bijna niet. Ontdek nog veel meer activiteiten met Vassel Gård als uitvalsbasis.
Tevens kan je s’middags en s’avonds terecht in ons restaurant dat aan 60 mensen plaats biedt. Wij serveren (dag-)gerechten die zo veel mogelijk afkomstig zijn van onze eigen ecologische boerderij. En drink vooral ons eigen gebrouwen Vassel bier of geniet vanaf je eigen terras van een wijntje.

Omgeving

In de kleine dorpjes van Jondal kunt u lange wandelingen maken  tussen de houten huizen en boomgaarden die nog stammen uit de 18 eeuw. In het centrum van Jondal vindt u enkele ruim gesorteerde supermarkten, toeristische informatie, stranden, GPS- paden, en boot -en fietsverhuur mogelijkheden.
In Herand, een klein dorpje ten noorden van het centrum van Jondal stad en in 2009 uitgeroepen tot het mooiste dorp van Noorwegen, kunt u diverse wandelpaden vinden, zijn er mogelijkheden om berg te klimmen, is er een cultuur galerie, een botenbouw museum, en een klein charmant pizza restaurant.
Vanuit Vassel Gård kan je eindeloze mountainbike tochten of mooie wandelingen maken, kunt u vissen in ons eigen meer of in het Hardangerfjord. Hiervoor hebben wij diverse bootjes beschikbaar.

Contactgegevens
 
Naam:Familie Kramer
Adres:Vassel Gård
 5628 Herand
Plaats:Herand (Noorwegen
Telefoonnummer:+47 922 300 90 (noorwegen)
+31 6102 733 68 (nederland)
E-mail:info@vasselgard.com

Wilt u meer informatie over deze kleine camping in Noorwegen?
Bezoek dan zeker ook de website van minicamping Vassel Gard in Herand