minicampings italie cover

Minicamping Viora in Paroldo

Minicamping Viora in Paroldo, Piemonte, is een kleine camping in Italië waar u pas echt kunt genieten van rust, ruimte, natuur en onspanning. Camping Viora, een rustieke kleine camping in noord Italië. De minicamping ligt in de heuvels van de streek ”Le Langhe”, de provincie Cuneo in het zuiden van Piemonte. We hebben 12 kampeerplaatsen die geschikt zijn voor tentkampeerders en een paar voor vouwwagens. Caravans en campers kunnen hier niet komen. De plekken zijn gelegen op 3 verschillende terrassen welke allen een prachtig uitzicht hebben over de groene heuvels van de Langhe met op de achtergrond de hoge alpen. Het terrein ligt aan een oude weg welke eindigt bij onze boerderij. Het terrein is autovrij maar er is gelegenheid om uit en in te laden vlak bij uw plek. De camping is met name geschikt voor mensen die voor hun rust komen, van wandelen en/of fietsen houden, kleine dorpjes en stadjes bezoeken en zo af en toe lekker willen genieten van de Piemontese specialiteiten en de beste wijn.

Faciliteiten

Agriturismo Camping Viora heeft 12 kampeerplekken op gras. De kampeerplaatsen zijn 90 tot 100 m. De camping is enkel geschikt voor tenten en een enkele vouwwagen. In juli en augustus broodservice. Schoon sanitair en warme douches (geen muntjes). Voor alle plekken elektriciteit.

Zwembadje voor de nodige afkoeling. (d: 4.80 m. en 1.10 diep). Een wasmachine beschikbaar voor de eventuele was. Mogelijkheid voor invriezen van koel elementen. Koelkast voor wijn of enkele blikjes bier. Draadloos Internet, WiFi, bij de boerderij. Afdak met schaduwdoek op elke plek. Er zijn geen voorzieningen voor kinderen.

Omgeving

De omgeving kent een zeer gevarieerd landschap. Glooiende heuvels met wijngaarden van de ”terre del Barolo”. Hier komt de allerbeste wijn van Italie vandaan en is te proeven in de vele ”cantine” (wijnkelders). De Langhe streek biedt kastelen en historische bergdorpjes met een opeenvolging van spectaculaire uitzichten. Vanaf de camping kan men al heerlijk wandelen en dichtbij zijn uitgezette wandelroutes. Voor wie een dag naar de bergen wil om te wandelen kan dit doen in één van de vele valleien die de provincie Cuneo rijk is.

In de westalpen aan de grens met Frankrijk, in ”Parco Naturale Alpi Marittime” rond het bergmassief van de Argentera en de Ligurische Alpen zijn tal van prachtige wandelingen te maken. Op de camping zijn voor mooie wandelingen .gpx bestanden beschikbaar die u kunt downloaden in b.v. uw Garmin GPS device/handheld. Ook fietsers kunnen hun krachten meten tegen de vaak gemeen steile hellingen. De kust is ook in korte tijd te bereiken. Veel leuke kustplaatsjes waar het op erg warme dagen goed toeven is. Voor wat minder drukte is er het meer van Osiglia waar in een mooi groot stuwmeer verkoeling te zoeken is. Op elke dag van de week is er wel een weekmarkt waar van alles te koop is en vooral de verse groente een aanrader is. Er zijn een aantal grotten met grote historische waarde die te bezoeken zijn. De grote cultuursteden Genua en Turijn zijn ook niet al te ver. Een dag naar een van die steden is echt een aanrader. Maar ook heel dichtbij zijn er prachtige oude dorpjes te bezoeken.

De Langhe streek heeft een zeer rijke gastronomische cultuur. Uit eten in een Trattoria of Osteria is een ware belevenis. In Paroldo en Murazzano kunnen we u diverse restaurants aanbevelen. Het gebied kent nog geen massa toerisme maar geniet wel een snel groeiende belangstelling. Ontdek dit stukje echte Italië en de geweldige gastvrijheid van de plaatselijke bevolking. Geniet van het landelijke leven en al het moois wat de Langhe te bieden heeft. U bent welkom op Camping Viora. Kamperen bij de boer in zuid Piemonte.

Contactgegevens
 
Naam:Minicamping Viora
Adres:Via Viora 17
Postcode:12070
Plaats:Paroldo (Piemonte), Italië
Telefoonnummer:+39 0174 789017
E-mail:campingviora@gmail.com

Wilt u meer informatie over de kleine camping in Italië?
Bekijk dan zeker ook de website van minicamping Viora in Paroldo