Terug naar de natuur

Terug naar de natuur

Volumia zong het al en nu blijk het ook uit een onderzoek van de Rabobank: de kampeerder gaat steeds meer op zoek naar de natuur. Niet zo gek, aangezien we al langer een trend zien in gezond en ‘schoon’ leven. Denk maar aan de superfoods-hype of het steeds grotere aanbod van eco-verantwoorde producten. Het besef dat in de natuur zijn goed voor je is wordt ook steeds groter. De minicamping past bij deze ontwikkelingen.

Het voordeel van een minicamping
Het grootste voordeel van een minicamping is dat ze altijd lekker rustig zijn. Een minicamping heeft maximaal dertig staplaatsen beschikbaar, wat zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Ideaal dus om een tijdje aan de stadse heisa te ontsnappen. Een dergelijke camping ligt altijd in een natuurgebied of aan een boerderij. De natuur en de dieren zijn dus letterlijk om de hoek. Vaak worden er ook activiteiten voor kinderen georganiseerd, zodat zij allerhande dingen kunnen opsteken over het leven op de boerderij of de werking van de natuur. Leerzaam en leuk! De campings hebben altijd alle basisvoorzieningen voorhanden, zoals sanitair en een kleine keuken. Luxe zoals wifi hoef je over het algemeen niet te verwachten, maar daar ben je natuurlijk ook niet naar op zoek.

Het minicamping gevoel

Ben je geïnspireerd geraakt door het simpele maar complete leven op de minicamping? Dan geven wij je een aantal tips om dat gevoel ook na je vakantie vast te houden.

  • Maak in het weekend een mooie wandeling door de natuur: wandelen helpt je ontstressen en is ook nog eens gezond.
  • Kook eens een keertje zonder vlees of, als je het echt niet kan missen, met vlees van de biologische slager. Smullen!
  • Verkoop je auto en neem voortaan de fiets: fietsen is goed voor je en je auto is vaak vooral een kostenpost. Met een online kentekencheck kan je de waarde van je auto bepalen.

Kies een minicamping die bij je past
Via de campinggids op deze website vind je de leukste minicampings in binnen- en buitenland. Heb jij zin in een heerlijke vakantie in eigen land, of ben jij klaar voor een avontuurlijke vakantie in het buitenland? Dankzij de informatie uit de gids weet je precies wat je kan verwachten. Wacht niet langer en begin nu met het plannen van een rustgevende vakantie op één van de vele minicampings.